Mudar Alhadži

POVRATAK DANTONA

Režija: Omar Elerian

10. decembar

Mudar Alhadži
POVRATAK DANTONA
Režija: Omar Elerian

Grupa glumaca iz Sirije upravo proba savremeni prepis Bihnerovog dela Dantonova Smrt. Potresna politička drama u čijem centru se nalazi konflikt dvojice divova Fransuske revolucije – Dantona i Robespiera, smatra se jednim od revolucionarnih dela evropskog teatra.
Režiser veruje da će adaptacija ovog nemačkog klasika osigurati spoljno finansiranje, dok se dramaturg sve više zalaže za pisanje novog dela o svakodnevnicama sirijskih izbeglica.
Dok se ansambl muči sa Bihnerovim zahtevnim komadom, život imitira umetnost i dva glavna glumca se zarobljavaju u konfliktu između pisca i režisera.
Između katastrofalnih proba i predugačkih puš pauza njih četvoro se sukobljavaju zbog njihovih vizija o Sirijskoj revoluciji i o njihovoj ulozi umetnika u izgnanstvu. Kako vreme prolazi i tenzija sve više raste, naši junaci se sve više udubljuju u teme naše predstave: Šta je revolucija? Kada se ona završava? Da li oni razumeju šta se tačno desilo 10 godina nakon Sirijske revolucije i da li znaju da ispričaju svoju priču?

Contact Info

Novi Sad Theatre

Jovana Subotića 3-5
21000 Novi Sad
Serbia

Phone: +381 21 657 25 27

Synergy 2022

THEATER OF NOVI SAD